Sugen på ett smakprov?

Här publicerar vi utvalda artiklar från Mytens sex första nummer.


Första numret kan läsas i sin helhet här.

MYTEN #1

Slut på sagan


Reportage om Hammarbys samarbetsklubb IK Frej signerat Viktor Asp. Reportaget finns att läsa här.

MYTEN #2

Billy Ohlsson


I Bakåtpass-segmentet Och tröjan min var grön och vit... berättar Billy Ohlsson för Myten om sin proffssejoure i Arminia Bielefeld, samt lånet till Los Angeles Aztecs. Intervjun finns att läsa här.

Bild: Privat

Ibadan till Bajenland


Samtidigt som Allsvenskan sjunkit i status internationellt har en av Afrikas mest eftertraktade talanger valt Hammarby. Myten sökte Akinkunmi Amoo för att ge oss förklaringen. Om Amoo, Allsvenskan, Afrika och ansvaret. Reportaget finns att läsa här.

Bild: Alma Jarnestad

MYTEN #3

Soccerchocken


Daniel Eiroff och Mikael Bjuremalm summerar 20 stormiga år med AEG.

Reportaget finns att läsa här.


Bild: Redaktionen

MYTEN #4

Illustration: Nora Hultén Törnerud

De övertygade


Vad fick Polismyndigheten att styra om kursen och överge dialog till förmån för ett konfrontativt arbetssätt? Viktor Asp har grävt och identifierat två poliser som bär ansvaret för villkorstrappans framväxt. Reportaget finns att läsa här.

MYTEN #5

Leken som blev allvar

Bild: Alma Jarnestad

Viktor Asp punktmarkerade ett HTFF som balanserade på avgrundens rand, men som till slut tog sig upp på säker mark anförda av en holländsk-marockansk lagpappa. Artiklen finns att läsa här.


MYTEN #6

“Det är inte alltid man behöver gå inför att fimpa någon”

Bild: Alma Jarnestad

Saga Börlin var på besök på Gubbängsfältet hos Hammarbyismens representanter i den ovala bollens värld. Reportaget finns att läsa här.

DIGITALT

Jurij: "Rysslands största fiende är Putin"


Sedan Rysslands invasion av Ukraina lever vår fanzinekorrespondent Jurij Paretskij med krigets fasor nära inpå. Det ryska och det ukrainska folket har en gemensam fiende i diktatorn Putin, menar han. Läs intervjun här.